Deelnemers Turngala Leek 2018 

  Sanne Wevers
Sanne behoeft geen nadere introductie. De Olympisch kampioene balk van 2016 werd het jaar ervoor 2e tijdens de wereldkampioenschappen op balk en is inmiddels weer begonnen met de opbouw naar een nieuwe olympische oefening voor de spelen van 2020. Dit jaar kunnen we alvast een voorproefje zien van hoe die nieuwe oefening er uit kan komen te zien. Tijdens het komende EK en WK zullen dit goede testmomenten voor haar zijn om te kijken waar ze staat met delen van haar nieuwe oefening.
 
       
  Lieke Wevers
Tweeling zus Lieke hebben we ook al meerdere malen mogen begroeten tijdens ons gala. Het afgelopen jaar is voor haar minder succesvol verlopen door vervelende blessures maar ze zal zeker niet ontbreken tijdens het gala en we zullen haar dan ook zeker voorbij zien komen in de show.
 
       
  Vera van Pol
Vera is al jaren een van de vaste turnsters van het Nederlandse team. Ze nam deel aan de olympische spelen in het Nederlandse team en was daarvoor al tweemaal Nederlands kampioen. Ze is de afgelopen jaren dan ook regelmatig op de diverse EK en WK´s te vinden geweest . Vorig jaar maakte ze een uitstap buiten het EK/WK traject door deel te nemen aan de Universiade. In 2018 werd ze voor de derde maal Nederlands kampioen op de meerkamp en is ze druk in training voor de naderende olympische spelen.

 
 
       
Naomi Visser   Naomi Visser
Dit aanstormend turntalent mocht afgelopen zomer voor het eerst bij de senioren al op het internationale turnpodium aantreden tijdens het afgelopen EK. Samen met haar overige teamleden behaalde ze hier een historische derde plaats op een EK.
Tijdens de afgelopen kwalificatiewedstrijden in de aanloop naar het EK verraste ze vriend en vijand door als hoogste nederlandse turnsters op de tweede plaats te eindigen in dit internationale gezelschap. Ook het nieuwe en aankomende turntalent mag natuurlijk niet ontbreken op het turngala.
 
       
  Yuri van Gelder
Yuri, oftewel Lord of the Rings, is dit jaar begonnen met een indrukwekkende serie worldcup toernooien in de aanloop naar de olympische spelen 2020. Vanaf de eerste editite van het gala is Yuri jaarlijks te gast geweest en ook hij zal net als ons zijn eerste lustrum van dit gala vieren met zijn aanwezigheid. Deze meervoudig wk, ek en olympiaganger zal ook dit jaar ons weer verrassen met nieuwe elementen in zijn ringuitvoering en andere toestellen.
 
       
Dennis Goossens   Dennis Goossens
Deze Belgische turner is ook een ringenspecialist en stond hiermee zelfs in de ringenfinale van de olympische spelen in Rio 2016. Daar niet samen met Yuri (die zich wel kwalificeerde maar door de bond werd teruggetrokken) maar tijdens het komende turngala staan ze er wel allebei. Een mooi testmoment om te zien hoe de heren ringturners aan elkaar gewaagd zijn.

 
 
       
  Vanderlei Showproductions
Vanderlei showproductions timmert al een aantal jaren aan de weg en is de laatste jaren vooral bekend geworden van onder andere de Theatrobatics waarmee ze deelnamen aan Holland Got Talent 2017. Hiermee behaalden ze zelfs de finale. De optredens kenmerken zich door een mix van grondacrobatiek, luchtacrobatiek en en acro met verrassende en spetterende elementen erin verweven.
 
       
  Lacrimosa
Lacrimosa uit Drachten is een demoteam dat diverse soorten show- en jazzdans uitvoeren. Onlangs stonden ze nog op het EK in Duitsland. Leuke bijkomstigheid is dat oud topturnster Lisa Top onderdeel uitmaakt van dit team. Tijdens de show zullen ze voor prachtige dans zorgen.
 
       
Quattrobar   Quattrobar
We hebben de heren van de Quattrobar, die nationaal furore maakten tijdens Holland Got Talent met hun spectaculaire act, al eens eerder in het programma voorbij zien komen. Ditmaal komen ze terug met de primeur van hun nieuwe act. Een totaal andere act namelijk een komische act.

 
 
       
Ritmische Gymnastiek   Ritmische Gymnastiek
Gracieus, flexibel, dans, samenwerking het hoort allemaal bij de ritmische gymnastiek. Ook dit jaar zal deze discipline binnen de gymsport weer te bewonderen zijn tijdens het gala met een groep van een aantal dames uit de landelijke top.

 
 
       
Jennifer Terwel   Jennifer Terwel
Tijdens het gala zal er natuurlijk weer live zang aanwezig zijn en wel door Jennifer Terwel. Vorig jaar straalde zij nog in the voice of holland. Uiteraard blijft het een verrassing welke nummers zij ten gehore zal brengen.
 
       
Acro Academy Noord Nederland   Acro Academy
Acro Academy Noord Nederland gaat op het hoogste niveau van Nederland mee in de acrogym. Vorig jaar kwamen ze met een verrassende moderne groepsact waardoor wij zeer benieuwd zijn wat ze dit jaar voor ons in petto hebben.

 
 
       


19 oktober 2019 Topsporthal Leek
Turngala Leek      Sportcentrum Leek      Gemeente Leek      VanPlan Tickets

BEWEEGPLEIN

11.00 - 14.00 UUR &
17.30 - 19.30 UUR

VOORSTELLINGEN

14.00 & 19.30 UUR

ENTREE

VOORVERKOOP 15,00
ZAAL (indien voorradig) 19,50

VOL=VOL

CONTACT

info@turn-gala.nl