Editie 2018

Het eerste lustrum van Turngala Leek, de 5e editie, was weer een spectaculaire show vol met turnen, acrobatiek, dans, zang, en nog veel meel spektakel dat voorbij kwam.

Het publiek werd tijdens twee uitverkochte shows getrakteerd op een fantastische show die al gelijk goed begon met de opening van zangeres Jenifer Terwel ondersteund door de danseressen van Lacrimosa. Daarnaast was er acrobatiek van het hoogste niveau waarbij de acrobaten van de ene naar de andere kant door de lucht vlogen, bijzondere stunts het publiek verrasten en de landelijke topturners en turnsters acte de presence gaven. Bijzonder was de zogenaamde olympische ringenfinale tussen de beide turners Yuri van Gelder en Dennis Goossens die zich beiden hadden gekwalificeerd voor de ringenfinale van de olympische spelen van 2016. Deze ging voor van Gelder uiteindelijk niet door maar hij haalde zijn revanche tijdens deze finale op het Turngala met prachtig commentaar van tv commentator Hans van Zetten. Uiteraard ontbrak de olympisch kampioene Sanne Wevers niet en zij gaf een schitterende voorstelling van haar balkoefening.

Het publiek werd getrakteerd op prachtige theateracts van de Theatrobatics van Vanderlei Showproductions en ook de Acro academy zette in navolging van vorig jaar een schitterende act neer die het vervolg was op die van vorig jaar. Ook de ritmische gymnasten hadden een bijzondere act neergezet waarbij ze braken met de traditionele optredens. Met het knallende einde hadden de mannen van de Quattrobar zichzelf overtroffen en brchten de zaal in vervoering tijdens de slotact waarna het publiek voldaan richting beweegplein kon gaan om gebruik te maken van de handtekeningsessie met al hun turnhelden en artiesten.

Dankzij het succes van deze editie is de datum voor het volgende turgala al vastgelegd, dat zal 19 oktober 2019 worden.

Foto´s van InfoLeek | Jordi Haverdings staan in de fotogalerij06.11.2017
Succesvolle 4e editie van Turngala Leek

De 4e editie van het Turngala Leek was met tweemaal een volle zaal weer een geslaagd gala.

Naast de landelijke turntoppers Sanne en Lieke Wevers, Tisha Volleman, Yuri van Gelder, Casimir Schmidt, Michel Bletterman en Frank Rijken waren ook de engelse turnsters Ellie en Becky Downie te bewonderen. Bijzonder was dan ook het gezamenlijk optreden van de zusjes Wevers met de zusjes Downie wat het dan ook gelijk een nog nooit eerder vertoonde unieke act maakte op topniveau.

Behalve het turnen heeft het publiek kunnen genieten van de trampolinespringsters Carlijn en Tara die met de Armin Only show over de wereld reisden maar kon men ook genieten van een geweldig ingestoken moderne acrobatische act van de Acro Academy uit Ñoord Nederland.
Met zangeres Jennifer Terwel en Daphne Bos stonden er twee zangeressen die hun optedens combineerden met modern danse uitgevoerd door SDM uit Marum en het publiek hiermee tot ontroering brachten. Ook aanwezig was het team van Jong oranje ritmische gymnastiek die lieten zien op topniveau mee te kunnen en kon worden genoten van de luchtacrobatiek van Renske Endel en haar zinderend optreden op de vloer dat eindigde in een pieplein doosje.

Al deze optredens naast het optreden van de regionale toppers en aanvullende acts maakte het Turngala Leek weer tot een succesvolle show waar het publiek nog lang van kan nagenieten en alvast vooruit kunnen kijken naar de lustrumeditie van volgend jaar.Film Turngala Leek 2017 | Infoleek.nl

Foto´s staan in de galerij 2017


07.11.2016
Turngala Leek weer een doorslaand succes


Afgelopen weekend vonden er weer twee uitverkochte turngala’s plaats in het Sportcentrum Leek. Duizenden toeschouwers zagen een twee en een half uur durende show met daarin bijna de gehele landelijke turntop zoals gouden olympisch medaillewinnares Sanne Wevers en olympiaganger Yuri van Gelder maar ook namen als Celine van Gerner, Lieke Wevers, Vera van Pol, Frank Rijken en Michel Bletterman stonden op de vloer. Naast topturnen van het allerhoogste niveau werd de show afgewisseld met fascinerende acts van contortionist Renske Endel, acrogymnastiek, ritmische gymnastiek, streetdance van Preswsplay en luchtacroboatiek. Ook de lokale vereniging Tiga had een plaats in de show van het turngala.

Met de inzet van een zangeres gelukte het zelfs om tijdens de ode aan de turntoppers het vrouwenteam tot tranen toe geroerd te krijgen. Afsluiter van het gala was het door Holland’s Got Talent bekend geworden team van de Quattrobar die de show letterlijk afsloten met een luide knal.

Voorafgaand aan de show was het zogenaamde beweegplein geopend waar de duizenden bezoekers hun hart konden ophalen aan het aanbod van diverse disciplines binnen de gymsport en de standhouders die aanwezig waren.

Beide shows waren uitverkocht met per show zo’n 2.500 bezoekers waardoor helaas niet iedereen een kaart op voorhand heeft kunnen bemachtigen. Maar voor de liefhebbers niet getreurd, de organisatie heeft laten weten ook in 2017 weer met een volgende editie van het turngala te zullen komen.

Film: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl


FOTO´S VAN KIEKONS EN JORDI HAVERDINGS/INFOLEEK.NL STAAN IN DE FOTOGALERIJ 2016Terugblik op Turngala 2015:
Youtube: film door InfoLeek.nl

Klik hier voor FOTO´s2014

Turngala in Sportcentrum Leek groots succes!

Met twee volledig uitverkochte shows is het turngala wat zaterdag 18 oktober in Sportcentrum Leek plaatsvond een groot succes geworden. Zo´n 4250 bezoekers kwamen af op het spektakel waar vele grote namen zoals Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes en Wyomi Masela te bewonderen waren. Voorafgaand aan de beide shows konden bezoekers deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten waarna de show bij vrijwel iedereen alle adem wegnam. Turnen, aerobics, dans en rythmische gymnastiek, alle aspecten van turnen werden door verschillende sporters en artiesten gedemonstreerd in een tweeënhalf uur durende show.

Na de show stonden de toppers klaar om handtekeningen uit te delen en foto´s te maken met hun fans. Voor zowel jong als oud een groot feestelijk festijn waar door iedereen positief op gereageerd werd.


YouTube: film RTV NoordYouTube: film Jordi Haverdings, www.infoleek.nldatum 2022 nnb Topsporthal Leek
Turngala Leek      Sportcentrum Leek      Gemeente Westerkwartier      VanPlan Tickets

BEWEEGPLEIN

11.00 - 14.00 UUR &
17.30 - 19.30 UUR

VOORSTELLINGEN

14.00 & 19.30 UUR

ENTREE

VOORVERKOOP 16,50
ZAAL (indien voorradig) 19,50

VOL=VOL

CONTACT

info@turn-gala.nl