Het eerste lustrum van Turngala Leek, de 5e editie, was weer een spectaculaire show vol met turnen, acrobatiek, dans, zang, en nog veel meel spektakel dat voorbij kwam.

Het publiek werd tijdens twee uitverkochte shows getrakteerd op een fantastische show die al gelijk goed begon met de opening van zangeres Jenifer Terwel ondersteund door de danseressen van Lacrimosa. Daarnaast was er acrobatiek van het hoogste niveau waarbij de acrobaten van de ene naar de andere kant door de lucht vlogen, bijzondere stunts het publiek verrasten en de landelijke topturners en turnsters acte de presence gaven. Bijzonder was de zogenaamde olympische ringenfinale tussen de beide turners Yuri van Gelder en Dennis Goossens die zich beiden hadden gekwalificeerd voor de ringenfinale van de olympische spelen van 2016. Deze ging voor van Gelder uiteindelijk niet door maar hij haalde zijn revanche tijdens deze finale op het Turngala met prachtig commentaar van tv commentator Hans van Zetten. Uiteraard ontbrak de olympisch kampioene Sanne Wevers niet en zij gaf een schitterende voorstelling van haar balkoefening.

Het publiek werd getrakteerd op prachtige theateracts van de Theatrobatics van Vanderlei Showproductions en ook de Acro academy zette in navolging van vorig jaar een schitterende act neer die het vervolg was op die van vorig jaar. Ook de ritmische gymnasten hadden een bijzondere act neergezet waarbij ze braken met de traditionele optredens. Met het knallende einde hadden de mannen van de Quattrobar zichzelf overtroffen en brchten de zaal in vervoering tijdens de slotact waarna het publiek voldaan richting beweegplein kon gaan om gebruik te maken van de handtekeningsessie met al hun turnhelden en artiesten.

Dankzij het succes van deze editie is de datum voor het volgende turgala al vastgelegd, dat zal 19 oktober 2019 worden.

Foto´s van InfoLeek | Jordi Haverdings staan in de fotogalerij
19 oktober 2019 Topsporthal Leek
Turngala Leek      Sportcentrum Leek      Gemeente Leek      VanPlan Tickets

BEWEEGPLEIN

11.00 - 14.00 UUR &
17.30 - 19.30 UUR

VOORSTELLINGEN

14.00 & 19.30 UUR

ENTREE

VOORVERKOOP 15,00
ZAAL (indien voorradig) 19,50

VOL=VOL

CONTACT

info@turn-gala.nl